Kaikki Uutiset ja Tapahtumat

Metsä Fibren ja Mantsinen Groupin yhteistyö laajenee Raumalla

reference

Metsä Fibren ja Mantsinen Groupin yhteistyö laajenee Raumalla

Yhteistyömme Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren kanssa jatkuu ja laajenee Raumalla. Jatkamme sellutehtaan puukentän operaattorina ja tuotamme rakenteilla olevan vuonna 2022 käynnistyvän uuden sahan puunkäsittelypalvelut. Laajentuva sopimus luo noin 20 uutta työpaikkaa tukinkäsittelyyn Raumalle.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja materiaalinkäsittelyratkaisuja tuottava liperiläinen Mantsinen Group Ltd Oy ovat sopineet yhteistyön jatkumisesta ja laajentamisesta Raumalla. Sopimuksen myötä Mantsinen jatkaa sellutehtaan puukentän operaattorina 1.3.2021 alkaen ja tuottaa lisäksi rakenteilla olevan, vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä käynnistyvän uuden sahan puunkäsittelypalvelut.

TEHOKKUUTTA PÄÄSTÖTTÖMÄSTI

Uuden sopimuksen myötä siirrytään käyttämään moderneja sähkökäyttöisiä koneita satamatoiminnoissa ja sahan tukkilajittelun syötössä jo toteutetun sellutehtaan puunsyötön lisäksi. Tämä tukee Metsä Groupin strategista tavoitetta luopua fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Kaluston uudistamisessa kiinnitetään lisäksi erityistä huomiota työturvallisuustekijöihin ja meluntorjuntaan. Toiminnan turvallisuus varmistetaan henkilöstön koulutuksella ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimalla. Laajentuva sopimus luo noin 20 uutta työpaikkaa tukinkäsittelyyn. Puukenttätoiminnan kulmakiviä tulevat olemaan modernien teknologisien ratkaisujen hyödyntäminen sekä uusien toimintojen tiivis yhteensovittaminen Rauman nykyisen toimintamme kanssa.

Antti Halonen, Mantsinen Groupin projekti-insinööri

Metsä Fibren Rauman uuden sahayksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Myös Mantsisen tavoitteena on ollut jatkuvasti toimia toimialansa edelläkävijänä, joten yhteistyölle on näin luonteva pohja.

SYVENEVÄÄ YHTEISTYÖTÄ

Mantsinen palvelee Metsä Fibreä myös Äänekosken biotuotetehtaalla sekä Venäjällä Metsä Svirin sahalla.

Tiivis yhteistyömme on ollut hedelmällistä. Olemme päässeet tuomaan omaa materiaalinkäsittely-osaamistamme Metsän palvelukseen ja toisaalta kehittäneet omaa toimintaamme asiakkaamme tinkimättömän turvallisuus- ja laatuvaatimusten myötä.

Ilkka Hujanen, Mantsinen Groupin liiketoimintajohtaja

Lisätietoja:

Ilkka Hujanen, liiketoimintajohtaja, Suomen Logistiikkapalvelut

ilkka.hujanen(at)mantsinen.com

p. 040 5563 880

OTA YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko ratkaisuistamme – kysy lisää asiantuntijoiltamme