Kaikki Uutiset ja Tapahtumat

Mantsinen Group tuo koneisiinsa kaksoismoottoriteknologiaa edustavan moottorikonseptin materiaalinkäsittelyalalle

reference

Mantsinen Group tuo koneisiinsa kaksoismoottoriteknologiaa edustavan moottorikonseptin materiaalinkäsittelyalalle

Mantsinen Dualpower™ yhdistää sähkö- ja dieseltekniikan parhaat ominaisuudet, jonka lopputulos on lyömätän yhdistelmä joustavuutta, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Konseptin myötä Mantsinen jatkaa suunnannäyttäjän rooliaan teknologiainnovaatioiden tuomisessa markkinoille.

MANTSINEN DUALPOWER™ TARJOAA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIÄ JA TALOUDELLISIA HYÖTYJÄ ENGBERGSILLE


Engbergs toimii Östrandin sellutehtaalla, noin 12 kilometrin päässä Sundsvallin satamasta Ruotsin itärannikolla. Engbergs käsittelee enimmäkseen pyöreää puuta ja puuhaketta. Lisäksi puunkuoren käsittely on alkanut viime vuonna. Engbergsillä on pitkä historia Mantsisen kanssa – yli 20 vuotta, jonka aikana he ovat nähneet Mantsisen kehityksen yrityksenä nykyiseen kokoonsa. Uuteen materiaalikäsittelykoneeseen investoitiin, sillä sellutehtaan tuotantokapasiteettia piti kasvattaa 100%.


Mantsisen materiaalinkäsittelykoneet olivat luonnollinen valinta Engbergsin toimitusjohtaja Kjell-Arne Engbergille: ”Suhteemme Mantsiseen on syventynyt yhteisten vuosien aikana. Vuonna 2003 ensimmäinen Mantsinen-koneemme otettiin käyttöön. Olimme tyytyväisiä koneeseen, puhumattakaan saamastamme tuesta huollon suhteen. Riippumatta siitä, missä päin maailmaa olimme, yhteyshenkilömme vastasi aina puhelimeen.”


Vuonna 2009 Engbergs tilasi toisen Mantsisen materiaalinkäsittelykoneen ja vuonna 2017 yhteistyö nousi seuraavalle tasolle, kun keskustelut Mantsisen uusimmasta innovaatiosta, Dualpower-materiaalinkäsittelykoneesta alkoivat. Mantsinen Dualpower on ensimmäinen suuri materiaalinkäsittelykone, joka hyödyntää kaksoismoottoriteknologiaa. Siinä yhdistyvät sähkömoottorin ja dieselmoottorin parhaat ominaisuudet, joiden tuloksena on liikkuvuuden, tuottavuuden ja ympäristöystävällisyyden edistynyt liitto.


ONNI SUOSII ROHKEAA


Engbergs sai ensimmäisenä asiakkaana maailmassa Mantsinen Dualpower-koneen, tässä tapauksessa tela-alustaisen Mantsinen 120 portaalikoneen. ”Olen hyvin avoin aktiivista tuotekehitystä kohtaan. Ostimme yhden dieselmoottorilla varustetun Mantsinen 120 koneen ja yhden Dualpowerilla varustetun Mantsinen 120 koneen. Koneiden uusiminen johtui siitä, että sellutehdas päätti kasvattaa tuotantoaan 100% ja meidän oli ratkaistava kasvun logistiset haasteet. Kaikissa investoinneissamme tutkimme myös mahdollisuutta vähentää hiilidioksidipäästöjä. Halusimme tämän ratkaisun, sillä siinä yhdistyy kaksi etua: kun vähennät päästöjä,myös kustannuksia. Se on win-win-tilanne. Tarvitsimme kuitenkin myös dieselkäyttöisen koneen, sillä meillä ei ollut mahdollista käyttää sähköverkkoa koko sellutehtaan alueella.”


SUORITUSKYKYÄ JA HELPPOA HUOLTOA


Yksi Dualpowerin eduista on sen helppo huoltaminen. Teknologia perustuu vakiokomponentteihin, mikä takaa helpon huollon ja hyvän normaalien varaosien saatavuuden. Tämän tekniikan yhdistäminen Mantsinen Insight™-etävalvontajärjestelmään mahdollistaa sujuvan toiminnan ja vähentää odottamattomia yllätyksiä.


”Materiaalinkäsittelykone toimii hyvin ja sillä on ollut vähän huoltotarpeita. Uskon, että tällaisten koneiden etähuoltaminen tulee jatkossakin kehittymään. Insight kertoo sinulle, jos koneen toiminnassa on huomautettavaa. Uskon, että tulevaisuudessa voimme jopa ratkaista joitakin ongelmia etäyhteyden välityksellä, sen sijaan että olisimme tapahtumapaikalla.”
Huoltotarpeiden lisäksi Insight tallentaa myös kaikki tärkeät tiedot suorituskyvystä ja tehokkuudesta. Engbergs on saavuttanut tarvitsemansa tuotannon kasvun Mantsinen 120 Dualpowerin avulla.


”Viimeisen seitsemän päivän aikana olemme käsitelleet 23 000 tonnia tällä materiaalinkäsittelykoneella pääosin sähkömoottorilla. Tuotantokykymme on ollut keskimäärin 435 tonnia tunnissa. “


INNOVAATIOIDEN KEHITYS NOPEUTUU


Megatrendit kuten älykkään datan hyödyntäminen ja ympäristöystävälliset ratkaisut ovat pysäyttämättömiä. Kehityssyklit innovaatioissa nopeutuvat entisestään ja yritykset ovat halukkaampia kokeilemaan uusia ratkaisuja.

”Kehityksen nopeus on erittäin mielenkiintoista. Tämä näkyy enimmäkseen henkilöautoissa, mutta myös teollisuuskoneissa – fossiilisista polttoaineista on päästävä eroon. Jopa rahoitusmarkkinoilla on suuntaus ympäristöystävällisyyteen – esimerkiksi rahoituksen korkokanta saattaa tulevaisuudessa riippua siitä, millaisia investointeja aikoo tehdä ympäristön kannalta. Myös materiaalien ja komponenttien uudelleenkäyttö kehittyy edelleen. “


Myös muita toimittajia harkittiin ostoprosessin aikana. Engbergsillä on tapana tutkia huolellisesti taustat ja tarpeet ennen tarjousten pyytämistä. Lopulta päädyttiin Mantsiseen, sillä kilpailijat eivät täyttäneet Engbergsin vaatimia kaikkia standardeja.


”Kun tutkimme ja suunnittelimme investointia, meille oli hyvin selvää, mitä tarvitsimme koneelta. Dualpower on ollut oikea ratkaisu meille. Olemme onnistuneet vähentämään päästöjämme valtavasti ”, tiivistää Engberg.


LISÄTIETOJA
Mantsinen Group Ltd Oy
Materiaalinkäsittelykoneet
Patrik Starck, myyntijohtaja
p. +358 40 729 6655
patrik.starck(at)mantsinen.com

OTA YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko ratkaisuistamme – kysy lisää asiantuntijoiltamme