Kaikki Uutiset ja Tapahtumat

MANTSINEN GROUPIN 60-VUOTISJUHLAVUOSI KÄYNNISTYI HISTORIAN SUURIMMALLA TILAUKSELLA BRASILIASTA

reference

MANTSINEN GROUPIN 60-VUOTISJUHLAVUOSI KÄYNNISTYI HISTORIAN SUURIMMALLA TILAUKSELLA BRASILIASTA

Yksi maailman suurimmista sellunvalmistajista, brasilialainen Suzano Papel e Celulose, on solminut Mantsinen Groupin kanssa sopimuksen 16 uuden materiaalinkäsittelykoneen ja 25 työlaitteen toimittamisesta vuosien 2023 ja 2024 aikana. Tilauksen kokonaisarvo on noin 20 miljoonaa euroa, mikä on Mantsisen historian suurin laitepuolen kauppa tähän mennessä.

Latinalaisen Amerikan suurin paperi- ja selluyhtiö Suzano on luottanut pohjoiskarjalaiseen materiaalinkäsittely- ja koneosaamiseen jo vuodesta 2018. Uuden tilauksen myötä Suzanon Mantsinen-koneiden määrä on jo 38, ja se on näin ollen yksi Mantsisen suurimmista asiakkaista.

Toimitusjohtaja Mia Mantsinen näkee tilauksen kunnianosoituksena organisaation osaamiselle:

  • Tämä tilaus on luottamuksenosoitus tiimimme 60 vuoden aikana keräämästä metsäteollisuusosaamisesta. Kuka olisi arvannut vuonna 1963, että intohimomme palkitaan myöhemmin maailman suurimpien metsäteollisuusyritysten luottamuksella ratkaisujemme innovatiivisuuteen sekä pohjoiskarjalassa valmistettujen laitteidemme tuottavuuteen.

Brasilian lisäksi Mantsisen materiaalinkäsittelykoneita löytyy yhä useammin Latinalaisen Amerikan puukentiltä ja tuotantolaitoksista myös Uruguayssa sekä Chilessä, jonne on rakennettu teknologisesti edistyksellisiä, maailmanluokan sellutehtaita tuottamaan eukalyptuksesta sellua maailmanmarkkinoille.

  • Useat suuret ja modernit sellutehtaat Latinalaisessa Amerikassa ovat päätyneet isompien materiaalinkäsittelykoneiden puoleen virtaviivaistaessaan toimintaansa, puuterminaalien tehokkuutta ja tehtaiden syöttötoimintoja. Pitkä historiamme puunkäsittelystä antavat meille selvän etulyöntiaseman kilpailijoihin nähden, kertoo Mantsisen Latinalaisen Amerikan aluemyyntijohtaja Samuli Seilonen.

Mantsisella on jo ennestään tuotannossa kymmenen konetta Suzanon uuteen Cerradon tehtaaseen. Nyt tehty tilaus käsittää 16 Mantsinen 70 -materiaalinkäsittelykonetta ja 25 työlaitetta, jotka toimitetaan Três Lagoasin, Mucurin ja Aracruzin tehtaille vuoden 2023 lopulla ja vuoden 2024 puolivälissä. Sopimus on toteutettu yhteistyössä Mantsisen Brasilialaisen jälleenmyyjän JT Partnersin kanssa.

Suzanon brändiväreihin maalatut materiaalinkäsittelykoneet Mantsinen Groupin tehtaalla Ylämyllyllä. / Kuva STC Tuotanto Oy
VÄHÄHIILINEN JALANJÄLKI

Mantsinen on sitoutunut kehittämään tuotteidensa vastuullisuutta hyödyntämällä energiantalteenottoa sekä koneita sähköistäen, mikä vaatii myös raskaiden laitteiden käyttöä varten soveltuvat siirtoratkaisut. Nämä ratkaisut ovat merkittävässä roolissa tässäkin kaupassa. Puolet Suzanon uusista koneista ovat sähkökäyttöisiä ja ne on varusteltu powerpackilla, joka mahdollistaa sähkökäyttöisten koneiden siirtämisen, esimerkiksi vaihdettaessa niiden käyttöpaikkaa tai siirrettäessä konetta määräaikaishuoltoa varten. Lisäksi kaikissa koneissa on Mantsinen Hybrilift -energian talteenottojärjestelmä, joka tuottaa lisää energiasäästöjä. Sellutehtaalla sähkökin tuotetaan puuntähteistä, niin CO2-päästöt alentuvat kokonaisuutena merkittävästi. Sähkökäyttöisten koneiden helppokäyttöisyys alentaa huoltokuluja ja parantaa samalla käyttöastetta.


Mantsinen toimittaa Suzanolle myös kaikki koneiden työlaitteet eli puukahmarit, joita puunkäsittelyssä tarvitaan. Puunkäsittelyyn tarkkaan suunnitellut kahmarit varmentavat kokonaisuuden tuottavuuden.

Mantsinen toimii globaalisti paikallisten kumppaneiden kanssa, jotta asiakkaat saavat parhaan mahdollisen paikallisen tuen. Näin Brasiliassakin, missä koneiden huollosta ja käyttötuesta vastaa Mantsisen kanssa 10 vuotta yhteistyötä tehnyt JT Partners. Kumppanin sitoutumisesta Mantsisen toimintaan kertoo sekin, että he tulevat perustamaan Brasiliaan lisää varaosakeskuksia toimitettujen laitteiden jälkimarkkinatukea varten.

LISÄTIEDOT

Mia Mantsinen
Toimitusjohtaja, Mantsinen Group Ltd Oy

p. 0400 378 880, moc.n1718853260enist1718853260nam@n1718853260enist1718853260nam.a1718853260im1718853260

Suzano Papel e Celulose on brasilialainen paperin ja sellun tuottaja, joka toimii yli 80 maassa. Se on Latinalaisen Amerikan suurin paperi- ja selluyhtiö ja maailman 10 suurimman selluntuottajan joukossa. Yhtiön Brasiliassa ja kansainvälisillä markkinoilla myytäviä päätuotteita ovat eukalyptussellu, kirjoitus- ja painopaperit ja kartonki.

Mantsinen Group Ltd Oy on kansainvälinen perheyritys, jolla on vahvat paikalliset pohjoiskarjalaiset juuret. Toimintamme jakautuu kahteen eri liiketoimintayksikköön: materiaalinkäsittelykoneiden ja työlaitteiden valmistukseen sekä logistiikkapalveluihin. Tarjoamme logistiikkapalvelujamme Suomessa. Valmistamme materiaalinkäsittelykoneemme Ylämyllyn tehtaallamme Liperissä, josta ne toimitetaan eri puolille maailmaa laajan kumppaniverkostomme kautta. Tuotetarjontaamme täydentää palveluvalikoima aina konsultoinnista koulutuksiin, huoltoon ja varaosapalveluihin.

OTA YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko ratkaisuistamme – kysy lisää asiantuntijoiltamme