Kaikki Uutiset ja Tapahtumat

HENRI VÄNSKÄ, PALVELUTUOTEASIANTUNTIJA

reference

HENRI VÄNSKÄ, PALVELUTUOTEASIANTUNTIJA

Henri Vänskä on Mantsisella palvelutuoteasiantuntijan tehtävissä. Konetekniikkaopintojen aikana Mantsiselle tehty opinnäytetyö sekä työharjoittelu aukaisivat oven huoltoinsinöörin tehtäviin huoltotiedotteiden ja etäyhteyksien parissa. Nykyisin hänen päivät koostuvat pääosin palvelutuotteiden sekä -järjestelmien, tuotekehityksen ja asiakaspalvelun tehtävistä.

ASIAKASPALVELUA TEHTAALLA JA ASIAKKAIDEN LUONA

Toimistopäivinä aamuni alkaa ennen kahdeksaa. Tehtaalla päivät rytmittyvät pitkälti kalenterissa olevien palavereiden perusteella. Päivän aikana tulee keskusteltua ja läpikäytyä data-asioita spontaanisti esimerkiksi teknisen tuen kanssa. Meillä on mahdollistettu myös etätyön tekeminen ja itse tykkään tehdä kerran viikossa etäpäivän.

Erilaisten projektien hallinta niin tuotekehityksen, markkinoinnin, palveluiden kuin kumppaneidenkin kanssa on osa mielenkiintoista arkea. Työtehtäviini kuuluu erilaisten dokumenttien hallintaa; palvelusopimuksia, tarjouspohjia, tuotekuvauksia, projektisuunnitelmia, koulutusmateriaalia tai käyttöohjekirjoja.

Asiakaspalvelutyötä teen usein iltapäivän puolella, koska asiakkaat ja jälleenmyyjät sijaitsevat suurimmaksi osaksi eri aikavyöhykkeillä ympäri maailmaa.

Työmatkoilla käyn jonkin verran ja suurin osa niistä on muutaman päivän pituisia, kuten messuja, koulutuksia ja tapaamisia asiakkaiden ja jälleenmyyjien kanssa. Työreissut ovat hyvin antoisia ja niiden aikana oppii paljon eri asiakkaiden liiketoiminnasta ja kulttuurista. On mielestäni ihan eri asia nähdä ja keskustella asiakkaan kanssa suoraan paikan päällä, kuin vain sähköpostitse tai jonkun kertomana.

KESKUSTELEVA JA YRITTELIÄS TYÖKULTTUURI

Lähes päivittäin käymme keskusteluja, kuinka asiat voisi tehdä paremmin, aikaa ja resursseja säästäen tai arvoa tuottavammin. Unohtamatta ajatuksia siitä, miten pääsemme haluttuun lopputulokseen. Koen keskustelujen olevan positiivissävytteisiä, eikä asioita lähestytä monimutkaisella tavalla. Ajoittain työrytmiä täytyy hieman jarrutella, jotta olemassa olevat asiat saadaan käsiteltyä ennen kuin otetaan seuraavia pöydälle.

Yrittäjähenkisyys näkyy siinä, että asioita kehitetään nopeasti eikä jäädä kiinni vanhoihin tapoihin toimia.

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ JATKUVALLE OPPIMISELLE

Parasta Mantsisella on kaikki ne ihmiset, joiden kanssa saan tehdä yhteistyötä. Ihmiset ovat erilaisia ja yhteistyön kautta voi oppia näkemään asioita uudesta näkökulmasta, erityisesti kansainvälisellä tasolla.

Pidän meillä myös työtehtävien haasteellisuudesta. Sitä tulee usein todettua itselleni, etten tiedä tarpeeksi, jolloin asioista on otettava selvää, mikä on opettavaista. Yleensä ne ovat teknisiä ja asiakastuntemuksen parantamiseen liittyviä juttuja.

Ylämyllyllä on myös turvallinen olo siinäkin mielessä, että ympärillä on paljon hyviä työkavereita, joilta koen saavani uusia ja myönteisiä ajatuksia, vaikka aihe olisikin negatiivinen. Heidän kanssaan työskennellessä ei tarvitse pelätä epäonnistumisia.

Henri Vänskä
Insinööri, Konetekniikka

Palvelutuoteasiantuntija Materiaalinkäsittelykoneet-liiketoimintayksikössä

Aloitusvuosi Mantsisella 2018

OTA YHTEYTTÄ

Kiinnostuitko ratkaisuistamme – kysy lisää asiantuntijoiltamme